Zámek s postupem
Potřebné ingredience
kakaový korpus, marmeláda, pařížský krém, jahody, Disco sušenky, kornoutky od zmrzliny, perličky, Nutella, WI
Postup přípravy
Dort váží 7 kg a měří cca 42 x 30 cm ...
zkouška nanečisto :-))
slepené Disco sušenky Nutellou
obmazané Nutellou a nechané zatuhnout v ledničce
použila jsem tyto kornoutky zakoupené v Kauflandu
pomazané kornoutky od zmrzliny Nutellou - výhoda obmazání Nutellou je, že si je můžete udělat i několik dní předem a v ledničce vydrží ...
vyřezávání potřebného tvaru na potáhnutí kornoutků dle předem nachystané šablony
potahování
potáhnuto 9 špiček od věžiček (nahoru jsem dala jedlou perličku)
vytlačování cihlového vzoru
obalování věží do WI
věže připravené na dodělání (naštěstí průměr kornoutku pasoval naprosto přesně na průměr Disco sušenek :-)
při obalování kornoutku jsem trochu WI zahla dospod a taktéž při obalování věží trochu WI zase nahoře, takže jsem pak špičky lepila na věže vodou a krásně to drželo ...
podle tohoto vytlačovátka jsem dělala zdobení na věžičkách i na dortu
kosticí vytlačila dírky
detail zdobení
vyřezávání okýnek
upečené dva korpusy - větší čtvercový, menší kulatý, promazaný, naplněný, potáhnutý a ručně rádýlkem dodělaný cihlový vzor
zdobení
detail spodní části zámku
detail věží
pohled mírně z boku
druhý bok
pohled do ledničky (dort zabral 3 patra poliček)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé